Friday, June 09, 2006

hat igy itthon

kedves juco es bea es dora, nagyon kedvesek maguk, h erdeklodnek szanalmas mindennapjaim irant es noszogatnak, ezert mostan irok egy kicsit.
1. azt hiszem, mucikamreka mondta egyszer, h a magyar nok-lanyok java ugy nez ki, mintha pornoszinesznoi palyara keszulne (v mar befutott volna ebben a szakmaban). igaza volt. es mi lesz meg, ha jon a kanikula.
2. azonkivul, h honfitarsaim nem engednek at a zebran es kurvaanyaznak, amiert olyan szemtelen vagyok, h biciklivel jarok, ma reggel meg az is volt, h egyik kedves lakotarsunk a hazbol kifejezte nemtetszeset, amiert neha a lepcsohazban parkolom a biciklimet (eskuszom, olyan helyen, ahol ez senkit, semmiben nem zavarhat.), jopofa eszkozzel megpediglen: leeresztette mindket kereket a canganak. mit is lehet erre mondani. a magyar neplelek tovabbi gyermeteg megnyilvanulasaitol a kulfoldon eloket megkimelem, az itthoniak talan pedig ugyis tapasztaljak oket.
3. tegnap este erika baratnom ikertestvere, adrienn, akivel szinten 8 evig egy osztalyba jartam egeszseges leanygyermeknek adott eletet, ki a keresztsegben az eszter nevet kapta.
4. minden gyerek, akit lattam a csaladban es a csaladon kivul jopofa es jol van....ooo, minka, oooo, zsofika, ooo, domi -erika leventejevel es akosaval sajnos meg nem talalkoztam.
5. (juco), nem lett am meg uj hajam, de nemsokara lesz, kulonben nem allok jot magamert.
6. tobb izben jartam az elte-n, ezert meg tobb izben mar nem akarok odamenni, (hogy miert tobb izben? reka es kata tudjak, mirol van szo, ok es a tobbiek is nezzek el, de ideznem kell a telefonbeszelgetest, ami koztem es a szak titkarnoje kozott zajlott:
-jo napot kivanok, m.e. vagyok, azt szeretnem megkerdezni, mikor van nyitva vizsgaidoszakban a konyvtar?
-ahogy maskor vizsgaidoszakban szokott.
-igen. elnezest, de en erre mar nem emlekszem, meg tudna esetleg mondani, pontosan mikor van ez?
-amikor szokott.
-megis, egy kis tampontot nem tudna adni: de. vagy du., pl.?
-amikor szokott.
-koszonom szepen, viszonthallasra.
tudni kell, h ez a holgy 2 meterre dolgozik a konyvtartol, tehat ha esetleg nem is tudna fejbol, konnyeden tudta volna csekkolni. ezek utan bementem talalomra, eloszor nem sikerult pont akkor, masodszor igen.)
o, ladybug es reka, aldjak az istent, amiert nem koptatja labuk tobbe a keskeny, sotet skandinavisztika-folyoso kovet. azaz miket beszelek, reka, te balga, hiszen te phD-re adtad a fejed -biztos, biztos akaroooood? acs petyaval is talalkoztam mar, de a legjobb: hilda nenenk, aki nepviseletben allamvizsgaztat.
7. egzisztencialis felelmem mar pont a tetofokara hagott (rajottem, h legjobban ovono szeretnek lenni -nem most, meg regebben, de most talaltam egy testhezallo allast a szomszed utcaban, nemet nemzetisegi ovodaban-, ami ugye tobb kerdest is folvet az elmult es az elkovetkezendo evekkel kapcsolatban.), amikor tegnap jogobella megmentett egy telefonhivassal. errol majd irok tobbet jovo heten, lehet, h lesz vmi, mindenesetre optimistan varakozom keddig, utana irok.
8. ne haragudjanak, amiert pontokba szedve irok, ennek oka elottem is ismeretlen.
9. nem tudom eldonteni, jo-e most itthon lenni.
10. par napon belul fogyo- vagy lebojtkuraba kezdek, meg nem dontottem el, melyik.
11. sajnos tul nagy butasagokat irkalok, ezert inkabb abbahagyom.

17 Comments:

Blogger Virtualista said...

1. köszönjük a részletes beszámolót
2. egyáltalán nem érdektelenek száámunkra ezek a dolgok, amik történnek veled, sőt szórakoztató közlési stílusoddal felvirágozod mindennapjainkat
3. köszönjük palinak, hogy átengedte neked a gépet egy post erejéig
4. ladybug és bátyám barcelonában tengeti épp napjait, úgy látszik ez a nyár ilyen, mindig van valaki ügyeletben barcelonában
5. ragadós a pontokbaszedés

10:03 AM, June 09, 2006  
Blogger iszting said...

huh, ezt nevezem gyors reakcionak! es pona!
es mit szol a biciklis esethez? erti, sajnaljon es/vagy haborodjon fel, hiszen ezert irtam le:-)
pali most a dogfishben van, a regi idok szelleme kisert, tegnap is meg este 10kor es utana is vagy rajcsy vagy valaki mas kereste munkaugyben, pl. gulyas buda(!!!) kedvenc szinesznom, gor nagy maria ferje, kivel pali most dolgozik ossze.

10:10 AM, June 09, 2006  
Blogger mina harper said...

nagyon koszi a beszamolot esztikem, kuncogtam es morgolodtam is! biciklis szomszednak az annyat, monnyuk ki is lyukaszthatta volna...
ovi jopofan cseng!!! de mi van a maga phd-jevel, becs?

12:11 PM, June 09, 2006  
Blogger iszting said...

dorka, nagyon remek volt talalkozni tenyleg, es hat ha ezzel vissza is csabitodna ide...es orulok, h hazajutott!
bea, osztrak phD, v barmilyen mas is ugy tunik, ugrott, mert aszontak az osztrakok (de ezt azer meg csekkolom!), h ahhoz, h kulfoldi phD-osztondijakat palyazhassak meg, itthon mar beiratkozott phD-hallgato kell, h legyek. de arrol meg, h itt -is- csinaljam, a konzulensem, aki maga is e cipoben jar, nagyon aktivan lebeszel. semmi ertelmes nem tortenik szerinte itt, csak gatlastalanul kihasznalnak a tanszek fotanarjai es minden faszsagot veled csinaltatnak. latom en is, h igy van, ugyhogy ezt semmikepp:-(
hoho, most hallom, lehet, h megyunk holnap jogo-zold bandaval bicikliturazni (ha a bringam hasznalhato:-()!

12:53 PM, June 09, 2006  
Anonymous Anonymous said...

:)éjjel mi is tapasztalhattuk a magyar valóságot, de részletekbe inkább nem bocsájtkozom..
majd hamarosan felhív a Zso, hogy találkozást beszéljen meg veled.

1:40 AM, June 10, 2006  
Blogger Mucikám said...

hat igen, a magyar valosag sem jo. Az ember lassan mar csak a repulon erzi jol magat :)
Hat be kell vallanom, tenyleg phd-re adtam a fejem, bar amieddig meg nincs itt a hivatalos papir, nem bizom el magam. Szerintem M.Peter meg nem is tudja. Ja, es a leghumorossabb, hogy osszetegezodtem A.Peterrel ennek oromere(?).
Majd ha egy kicsit mar lazul a skemajuk, akkor osszetolhatnank a bringat/babakocsit. Emberem nyelviskolaban tolti a forro nyarat, de csak delelottonkent.

10:13 AM, June 10, 2006  
Blogger mina harper said...

MEG EZERMILLIOESEGY HAZASSAGI EVFORDULOT MAGUKNAK!!!! DUAAAAAAAAAAA, EJJEN AZ IFJU PAR!

2:56 PM, June 11, 2006  
Blogger althea said...

boldogot tőlem is :)
(egyébként gór nagy máriában én azt csodálom, hogy azt a nőt én még egy filmben nem láttam, és semmilyen színészi teljesítményéről nem hallottam, csak a tehetségtelenképzőjéről. biztos, h színésznő?)
1.kánikula sztem idén sajnos nem lesz, talán elmarad a vizuális terror is
2.sajnálom a bicót (de csak eresztették, nem lyukasztották, ugye?), én nem is merném kint hagyni a bicajomat (ami nincs, csak a tyóé, azt meg pláne nem) a lépcsőházban - eleve feltételezem, hogy az emberek rosszindulatúak, és el akarják tulajdonítani/tönkre akarják tenni az anyagi javaimat. a bkv-n is mindig attól parázok, hogy vki le akarja rólam szakítani a táskámat/ipodomat/bármit.
3-4. Snét kell idéznem: duáááá! éljenek a gyerökök!
6.az elte kretének gyülekezete, néha csodálkozom, hogy egyáltalán működik
7.hajrá!!!
egyébként máshol nem tudsz/akarsz phd-zni? pl. a károlin? (a katolik juniverzitit gondolom, szívesen kihagynád, de a reformátusok lehet, h jobb fejek?)
ja, és még egy kérdés Jucóhoz, ha nem baj: nem lenne kedved matgirlzre írni a brazil nőről, úgyismint jelenségről + brazil divat, öltözködési kálcsör, szépségideál...? engem nagyon érdekelne.

1:36 AM, June 12, 2006  
Blogger althea said...

és persze welcome home :)

1:37 AM, June 12, 2006  
Blogger mina harper said...

ugy sajnalom, h ilyen macera ez a phd, olyat nem lehet h csak ugy megkeres egy becsi (vagy mas kulfoldi) egyetemet es jelentkezik. biztos lehet csak tan kutya draga! az ovi azert is isteni, mert majd ha megnyilik a salamonz ovi kulonleges kepessegu gyerekeknek (nem x-men-eknek hanem sz fogyatekosoknak) akkor nyilvan sok jo tanaccsal lathat el, esetleg lehetne az egyik oszlopos tag, pl anna h. lesz a zene es beszed terapeuta. pont azzal a lelkesedessel tervezem az eletunket mint oviban, nagyszeru, lehet siman csak velem kene foglalkoznia!

2:06 AM, June 12, 2006  
Blogger iszting said...

nohat,
MAGUK OLYAN JOPOFAK MIND, UGY ORULOK MAGUKNAK, KOSZONOM A HOZZASZOLASAIKAT ES A HAZASSAGI GRATULACIOKAT!!!
es BEA, megkaptuk most a lapjat, nagyonnagyon koszonjuk aztat is!!!
jajaj, mire is reagaljak eloszor:
juco, megegszer ne haragudj az elmaradt skypeolas miatt, ugy sajnalom, es akkor koncentraljunk arra a csutortokre, majd jelzem, mit csinalunk aznap, ha mar tudom.
es beacska, magaval is lehet-e vmelyik nap?
reka, tueval valtottam smseket, a heten akkor valamelyik du. piknikezunk majd mindannyian, tokre remek lesz!:-)

sara, gor nagy maria a szomszedokban jatszott egy tesitanart, egyeb szineszi teljesitmenyere en sem emlekszem.

jucoka, kosz a meregtelenitesi tippeket, sose feljen megosztani, ha valami ilyet tud, nagyon pona! ma elkezdtem valamit, de nem lebojt lesz, hanem zoldseg-gyumolcs-mag. epp most jol bevasaroltam, meg jo sok tisztito teat is, de malyvat pont nem, na mindegy. lebojtot nemmeremmeg, a ket evvel ezelotti brutalis egyhetes miatt meg mindig felek, pedig tom, h akkor is az en hibam volt, h olyan rosszul sult el, nem keszultem fol ra, foleg lelkileg nem, ami butasag.

bicikli-ugy: juco, en is gondoltam erre, de nem tom. egyebkent nem csak a kerekeit eresztettek le, azt mar kesobb vettem eszre, h lecsavartak (volna, de nem sikerult teljesen) a fenyvisszaverot, vagy minek hijjak azt+a kijelzot, ami a valtast mutatja. en kiirtam egy levelet a lepcsohazba az illetonek, de eddig semmi reakcio.

phD: az a baj, h itthon tul sok kotottseggel jar egy ilyen phD ahhoz, h csak falbol csinald, adrienne szerint heti 6-8 ora tanitas, azt telleg latom, h iszonyu sok orat tartatnak veluk, persze foleg csak a jokkal. akkor most vagy direkt hulyenek tetteted magad, h ne merjenek radbizni orakat, vagy probalsz kvalifikalt lenni, de akkor meg a vegletekig kihasznalnak, mondvan, ugyis jol tartasz orakat, hisz megnyugtatoan sokat tudsz.
egyelore tehat pihentetetem az otletet es az allaskeresesre koncentralok, de kesobb meg meggondolhatom, vegul is minden felevben lehet jelentkezni.
bea, az ovijuk jol hangzik, azt meg direkt birom, h maga mindent megtervez, en is hajlok erre, mar irom is a terveket, de ugy latom, h palit ez nyugtalanitja, ugyhogy inkabb csak magamban:-)
na, abbahagyom, irjanak meg sokat, mert olyan jo olvasni!

5:01 AM, June 12, 2006  
Blogger brbx said...

a biciklis, könyvtáras történet nagyon felbosszantott! nagyon-nagyon...
Sok sikert a tisztító kúrához! :)

1:02 AM, June 13, 2006  
Blogger mina harper said...

tudja tervezgetek ejjel-nappal, egyre jobbak es jobbak pattannak ki a fejembol, ooo ha ebbol meg lehetne elni!!! tyo csak azt nem szereti ha szelloztetem a terveket, ehh, szoval alt csak szepen csondben szovogetek.
es igen skype-oljunk mihamarabb, nekunk pl szerintem ma+holnap este jo, aztan meg a szombat talan.

7:36 AM, June 13, 2006  
Blogger Mucikám said...

nahat! most egy csomo mindent nem ertek (lebojt kura, meg ovi stb), meg szerencse, hogy holnap talalkozunk!
Brazil nos beszamolo engem is nagyon erdekel!!!

10:54 AM, June 13, 2006  
Blogger iszting said...

megint csak pona a hozzaszolasokat! igen, reka, holnap piknik a margitszigeten, mar alig varom, artur biztos nagyot nott!
bea, majd leitatlak es kiszedem beloled a terveket, ha itt lesztek (es ha tyotyo figyelmet ekozben eltereli p). ja, es hallom, h beszeltek p-val, ugy sajnalom, h aludtam, meg fol is fogtam, h magaval v tyoval beszel, de keptele voltam folebredni rendesen.
nade skype!
mostan megyunk massive attack koncertre, de csak kivulrol hallgatni, ez a munkanelkuliek sorsa, de valojaban pont ennyire erdekel, ugyhogy nem szomorkodom!

11:16 AM, June 13, 2006  
Blogger kippi_skip said...

jaj hát heló esztike! tök jó végre újra olvasni a sorait! az utóbbi időben totál elment a kedvem a bloggerkedéstől, de most visszahozta a lelkesedésemet!
jó lenne már látni magukat, mert nem is tudom már mióta nem...
és nem tudom nem elmesélni a gulyás budás :) sztorimat:
vele forgattunk még tavaly egy y&r-es munkát. a y&r ügyvezetőjét gulyás jánosnak hívják, és ő mesélte, h amikor először találkoztak gb-val és bemutatkoztak, gb meglepődött a névrokonságon, sőt megosztotta gj-sal, hogy az eredeti neve neki is gulyás jános, csak megváltoztatta, mert az annyira ciki...

na bocs így leírva annyira már nem nagy poén, de azért remélem érzik a bulvárértékét!

3:48 AM, June 14, 2006  
Blogger iszting said...

orulok, kata, h eszebe juttattam, maga is irhatna ujra ;-)
a story jo, sose feljen, mingya jol elmondom p-nak, h legkozelebb ugy rohanjon buda fele: "hat szevasz, janoskam, hat hogy vagy mindig?"
rajottem, h sok mindent kene csinalnom, hajaj. csona!
ja es juco, ha olvasod: ma skype!!! de meg irok smst, pontositando.

1:01 AM, June 15, 2006  

Post a Comment

<< Home