Monday, July 03, 2006

most meg mán julius

csokolomcsokolom, ez itt a budapest tv csengofrasz cimu musora,
am amig varunk londoni tudositoinkra jojjon egy ket szosszenet a(z ó)budapesti eletbol.

matol intenziv norvegtanfolyamot tartok, hat hallottak mar ilyet? kicsit izgulok, de majd tan elmulik ha mar ott fogok allni, a csoport mindossze 3 v 4 fos, szerintem biztos jo muri lesz, most allitgatok ossze kulonbozo lapokat. csak ezen a heten leszek, meg talan meg jovo hetfon, ugyhogy annyira nem vallhatok kudarcot, utana max. gyorsan atrakom a felelosseget csoporttarsam vallara, aki atveszi a tanfolyamot, szimpatikus gondolkodas, igaz?

bar ez nem pali blogja, azert irok rola is par szot, mert annyira sokat dolgozik megint, h az mar orulet (ertsd: reggeltol estig, szombaton es vasarnap is), meg is orult kicsit, persze csak amolyan pali-modon: elnemulas, maga ele nezes...ilyenkor olyan tehetetlennek erzem magam. mar el is felejtettem ezeket az idoszakokat, az elmult laza fel ev miatt, es most teljes erovel ujra ranktortek a regi dolgok/hangulatok. remelem, ha a dogfish vezetosege visszater brazil korutjarol megoldodnak a dolgok.

tegnap biciklituran vettem reszt a kornyezo hegyekben green ezredessel es jogobella von czeizlerrel. le a kalappal elottuk, minden elismeresem ezen fitt biciklizoke. halalturank fobb akadalyai a kovetkezo elemek valanak:
-erdei ut, ami folfele vezet
-erdei ut, ami saros (akar fol, akar lefele vezet)
-keskeny erdei ut, amin kiallo kovek es gyokerek vannak, amiken ha csak 10 centit kipattansz valamely iranyba, az visszavonhatatlan szakadekba zuhanassal jar.
-rovarok, mindenfele meretben es kulonfele -meghokkento- viselkedesmintakkal
-pokhalok, amiket szo szerint az arcaval szed le az ember, plane az, aki elol megy a tarsasagban (jogo)
mindez azonban vicces es inspiralo volt, es a kuzdelem vegen hirtelen csillaghegyen kotottunk ki, ahol egy (jomagam) emberemlekezet(e) ota ott allo kiskocsmaban csillapitottuk szomjunkat.
legkozelebb jojjenek velunk maguk kozul masok is, akik kozott viszont ne legyen a dora!
a karrier csucsan kell abbahagyni analogiajara: a legertelmetlenebb mondatnal kell lezarni egy postot.
agyo, szep hetet!

11 Comments:

Blogger moncsi said...

hellóóó! elsőként! intenzív norvég nagyon komolyan hangzik. milyen a csoport? fiatalok nyári kiruccanás előtt?
biciklitúra... aaahhh... sarastól pókhálóstul nagyon irigylem :-)

3:43 AM, July 03, 2006  
Blogger Virtualista said...

Biztos imádni fog a csoportod, már úgy értem eleve jó kis figurák lehetnek, akik intenzíven norvégot tanulnak és ez találkozik a te szeretetreméltó, ámde vagány világoddal. Majd mesélj sokat! Ha tudom előre, hogy tartasz ilyet, hát küldtem volna kémeket, na mesélj, tényleg!
Biciklitúrát én is irigylem, ez a jogo-green páros mikbe bele nem viszi az embert, mi? A múltkoron épp indiai típusú vacsorájuk begyűjtése közben akadtunk rájuk, 38,5 fokban este 9 fele, és elláttak azon jótanáccsal, hogy ugyan ezen a helyen nagyon finoman főznek, de nem szabad beülni, csak elvinni. Nemtom ez hogy jön ide.
Biciklitúráról köszönöm az eltiltást, különben nem bírnék magammal és biztosan nyeregbe pattannék, mondjuk most minden testhelyzet épp annyira kényelmetlen 5 percnél tovább, hogy akár még a nyerget is bírnám legalább ennyi ideig.
Palinak kitartást, és reméljük hazaérnek mán hamar azok a brazilbaszakadtak, tegnap éjjel alvás helyett jucóval társalogtam egy sort, ha érdekel talán felteszem hozzá kommentnek, mindenesetre még megvannak.

4:06 AM, July 03, 2006  
Blogger mina harper said...

halo esztikem, hat mar minnya ott vagyunk juhheej, es jol megszorongathatom!!!!
es bizony velem meg lehet biziklizni, barbaratol kapunk mindketten bicikliket a hetre, szoval nem is lehet kotelezo velunk tekerni!

1:00 PM, July 03, 2006  
Blogger iszting said...

hat hello lanyok,
moni, orulok, h vegre idekommentelt, remelem, tovabb boviti sjat blogjat is a kozeljovoben!
dora, maga egy tunder, igazan jol esnek szavai es azonnal letamadom egy bambi-talalkara(=talan meg ma?) de a heten beaek miatt ugyis tali, igaz-e???
beanak mar szoban valaszolok:-)))
es most par szot a norvegcsoportrol:
3 ember
1. huszonegyketeves fiu, o az, aki kepes egy idegen nyelv elsajatitasara, ezt mar egy alkalommal (tapasztalataim szerint) le lehet szurni a tanitvanyoknal, van erzeke, na.
2. negyvenes(?) teljes mertekben zavarodott, onbizalomhianyos, sajat testet es lenyet takargato, magat a vilagban elhelyezni keptelen no, aki annyira zavarban van es kuncog es halkan beszel, h nehez vele kommunikalni, pedig sztem nem remenytelen eset, mindenesetre komolyan belezugott a norvegba es mar most leszogezte, h szeretne kesobb, a magantanitvanyomkent folytatni.
3. az, aki soha nem fog egy idegen nyelvet hasznalhatoan elsajatitani. nagyszaju, cserfes, ja es vagy velem egyidos, vagy max. 35 eves lany.
egyebkent egesz jo volt, de nagyon nehez 3 orat vegigbeszelni. mar csak fizikailag is.

1:59 AM, July 04, 2006  
Blogger althea said...

hohó, tanárkodunk, tanárkodunk? jó is az :).
és mi van a próbahónapoddal, nem most kezdődött/dik?
bicajtúrához minden elismerésem, én vmiért ódzkodom a terepbicajozástól, de ha vki belerángatna, biztos élvezném.
sokat dolgozós férj/pasi ismerős, vigyázzon rá, nehogy leamortizálja magát.

2:06 AM, July 04, 2006  
Blogger brbx said...

ó, eszembe jutott az az időszak, amikor azon rágódtam 18 évesen, hogy a pszichológia szak mellett beadjam-e skandinavisztikára (a 2 hét svédországi tartozkodás okozta szerelem folytán). végül a szülők úgy döntöttek, hogy fizetik a pszichos előkészítőt, de akkor nem adhatom be máshova...
most megint gombóc lett a gyomromban, és irigykedve hallgatom, hogy mások tanulhatnak norvégul... :(

3:50 AM, July 13, 2006  
Blogger iszting said...

hi barbara,
nohat, es ezt csak most emliti? egyebkent nem vesztett sokat azzal, h nem jart a szakra, nyelvet meg mashogy is lehet tanulni, ha erdekli, majd megbeszeljuk:-).
remelem, jol halad a lakasujitas-berendezes!

8:52 AM, July 13, 2006  
Blogger iszting said...

haj de jo, juco, ujra itt es mashol is! skype siman, azt meg mar szivbol varom, h poros es forro szulovarosaba latogasson! lesz muri, dogivel, ugyis masodik kamaszkoromat elem, nem kell semmit ketszer mondani!
csok

5:34 AM, July 14, 2006  
Blogger Salamonz said...

halo esztikem, olyan jo volt latni onoket, oooo, de nem is mondok mast mint augusztus, dudududud!
es beszelt-e ma gyulaval monnya?

1:45 PM, July 14, 2006  
Blogger iszting said...

o, magukat is olyan jo volt latni bejco, azota is fol vagyok porogve:-).
gyulat hittam szerdan es azota is visszahiv ("visszahiv"), grrrrrrrrrrrrrrrrr.
tegnap meg befejeztem a norvegtanfolyamot is, ugyhogy mostan itt allok munkanelkulikent.
o, gyula, jojj es hijjal!

3:03 AM, July 15, 2006  
Blogger brbx said...

jól hangzik. mintha altheával egyszer közös millerezést emlegettünk volna... :)

3:11 AM, July 17, 2006  

Post a Comment

<< Home